Citadel באזהרה טכנית: פקיעת אופציות של 8.3 טריליון דולר תטלטל את וול סטריט 

 

 

FacebookTwitterLinkedinWhatsapp
Citadel באזהרה טכנית / קרדיט: אילוסטרציה – AICitadel באזהרה טכנית / קרדיט: אילוסטרציה – AI

אנטולי זיימן מחלקת מסחר בבורסה לני״ע 18/06/2026

Citadel:

תנודתיות בטווח הקצר: מניות בארה"ב צפויות לעבור "נסיעה מקרטעת" (תנודתית) במהלך שבועיים הקרובים, אם כי אסטרטג שוק מציע למשקיעים לנצל כל ירידה לצורך קנייה.

נתיב ההתנגדות הפחותה הוא כלפי מעלה: למרות המכשולים המיידיים, התחזית הרחבה יותר לטווח הבינוני נותרת חיובית, עם ציפיות לעליות בשוק המניות שיתחזקו לאחר 1 יולי, כשהשוק ייכנס למחצית השנייה של השנה.

הגורמים הטכניים מובילים: אחת "התקופות החשובות ביותר מבחינה טכנית השנה" נמצאת בעיצומה. בחלון זמן ספציפי זה, לתזרימי השוק ולדינמיקה הטכנית תהיה חשיבות רבה בהרבה מאשר לנתונים הכלכליים הבסיסיים (פונדמנטליים).

פקיעת אופציות היסטורית: השוק צפוי להפעיל פקיעת אופציות מאסיבית בארה"ב בהיקף של 8.3 טריליון דולר. נתון זה גבוה ב-18% מהשיא הקודם (7.1 טריליון דולר בדצמבר) והוא יעורר איפוס נרחב של גידורים בוול סטריט.

שינוי בלוח הזמנים : הפקיעה הסימולטנית המאסיבית הזו של אופציות על מניות, חוזים עתידיים על מדדי מניות ואופציות על מדדי מניות מתחילה יום אחד מוקדם מהרגיל בשל חג ה"ג'ונטינת'" (Juneteenth).

לחצי זרימה נוספים: לצד האופציות, השוק נערך לספוג תזרימי איזון מחדש (rebalancing) מאסיביים של קרנות פנסיה בסוף הרבעון, וכן איפוס רחב במיצוב (positioning) בקרב קבוצות משקיעים מרכזיות.

להסתכל מבעד ל"עדשה טכנית": מכיוון שהתנודות הללו מונעות מאיזון מבני כפוי ולא מהידרדרות בנתוני היסוד, יש לבחון את התנודתיות שתיווצר אך ורק מבעד לעדשה טכנית.

ביקוש חזק מצד הפרטיים  ותעודות סל (ETF): ביקוש המשקיעים הפרטיים  נמצא בשיא כל הזמנים, בעוד שהזרמות הכספים לתעודות סל ממשיכות להאיץ באגרסיביות – מה שמספק כרית הגנה מוצקה לשוק.

תמיכה תאגידית איתנה: רכישות עצמיות של מניות על ידי חברות (buybacks) נותרות חזקות מאוד, ומציעות ביקוש מתמשך ותמיכה בסיסית נוספת למניות.

מבנה עונתי חיובי: ברגע שהשוק יעבור את שבועיים הקרובים ואת מכשולי האיזון מחדש של סוף הרבעון, הוא ייכנס לאחת התקופות העונתיות החזקות ביותר שלו מבחינה היסטורית במהלך השנה.


עוד כתבות
Right
אנטולי זיימן, צילום: ניקי וסטהפל

תחזיות שוק בעולם: סיכון נזילות בשבבים ומגמת הזהב לאן ?

אנטולי זיימן מחלקת מסחר בבורסה לני״ע
19/06/2026
Left